A legjobb módok, hogyan töltsd el az idődet egyedül!

A mindennapok sűrű időbeosztása néha eléggé megviselheti az embert. Amikor egyik helyről a másikra kell szaladgálnod, amikor még oda sem értél, de már menned kell. Nem kellemes dolog állandóan mozgásba leni úgy, hogy magadra nem szakítasz időt. És idővel az emberek egyre idegesítőbbé válnak, lassan pedig utálod azt is, ha csak valaki belép az üres szobába. Irritál mások közelsége, és nem szeretnél mást, csak tíz csöndes percet EGYEDÜL!
A mai napon néhány relaxációs tippet hoztam nektek, hogy hogyan kapcsolj ki, és töltsd fel magadat a szabad óráidban

1. Séta

Legyen az egy erdőben, az utcában, egy parkban vagy csak a kertben, egy kis séta mindig csodákat tud tenni az emberrel. A friss levegő kellően kitisztítja a fejünket, és időt szánunk arra, hogy tisztázzuk a bennünk rejlő érzelmeket és gondolatokat. Azonkívül, egy kis séta az egészségünknek is jót tesz. Csak csöndben a gondolatainkba merülve, vagy fülessel a fülünkbe, mindkettő ideális arra, hogy tisztázzuk a fejünkben lévő káoszt. 

2. Hosszú relaxációs fürdő

A tapasztalat beszél belőlem, szóval tudom, milyen jó érzés megengedni egy kád meleg vizet, közölni a világgal, hogy hagyjon békén, és egy kellemes habfürdővel ellazulni, miközben gyertyafénynél bort kortyolgatsz. Mert a bor jót tesz a vérkeringésnek -persze szigorúan csak ha nagykorú vagy;)-, a forró fürdő pedig ellazítja a begörcsölt izmaidat egy stresszes nap után. Ilyenkor csak tiéd a világ. Maradj csak szimplán csöndben, és hallgasd a víz rezzenéseit, amikor megmozdulsz, vagy élvezd a háttérben halkan szóló fülledt dalokat, miközben egy jó arcmaszk kíséretében kielemzed a napod egyes részleteit. Persze a rohanós hétköznapokban sokszor nincs idő ilyenre, de néha nem árt egy "Csak én" estét beiktatni, amikor a lelkünket és a testünket is ellazítjuk. 

3. Lassú főzés

Lehet, hogy másokat igen felidegesít, engem viszont nagyon meg tud nyugtatni. Maga a procedúra, hogy elmegyek és bevásárolok, kiválogatom a megfelelő alapanyagot. A receptet tetszés szerint kiválasztom az internetről, aztán nekivágok. Beteszek egy jó kis playlistet és nekiállok főzni. Nem az a lényeg, hogy minél hamarabb elkészüljön, itt azon van a hangsúly, hogy mindent precízen és pontosan elkészítsünk. A végeredmény pedig úgyis csodás lesz. 
A főzés azért jó, mert kikapcsolt, és eltereli a gondolataidat a mindennapok nehézségeiről, ráadásul még a főzőtudományod is javítod ezzel a tevékenységgel, nem is beszélve az elkészült ételről, amit majd egy pohár ital mellett lassan elfogyasztasz. 

4. Olvasós pillanatok a kedvenc teáddal és takaróddal

Szerintem nincs is jobb dolog a világon, mint megfőzni egy lábas meleg teát, majd egy dekoratív bögrébe töltve leülni egy nyugodt kis pontra a szobában, betakarózni, és elmerülni egy könyv sorai között. Hihetetlen milyen vizuális élményben lehet részünk, ha kicsit megerőltetjük az agyunkat- mert ugyebár az olvasással javítjuk szellemi teljesítményünket, növeljük szókincsünket és kreativitásunkat is fejlesztjük, amellett, hogy segít a helyesírás tökéletes elsajátításában - és bámulatos milyen sok világba eljuthatunk ezáltal. Számomra ez az egyik legkikapcsolóbb dolog az összes tevékenység közül, ugyanis ilyenkor tényleg repül velem az idő, és olyan élményekben lehet részem, amikben teljesen átlagos "nem olvasok, mert nem menő" stílusú emberek soha nem fognak részt venni.

5. Filmezős nap egy teljesen más valóságért

Amikor tényleg nincsen semmihez sem kedved, és szeretnéd kioffolni a világot egy napra, csak állítsd némára a telefonod, pattogtass ki egy kis kukoricát és tarts egy hatalmas filmmaratont. Én javaslom, hogy válts a műfajok között, egy vígjáték után jöhet egy jó kis akciófilm, majd utána egy romantikus film, aztán egy dráma, végül egy horror, és egy aranyos animációs kisfilm is belefér az egészbe. 
Képek forrása: WeHeartIt

Ti mit szoktatok csinálni, amikor magányra vágytok?


You May Also Like

0 megjegyzés