The Originals - Egy Spin-Off vége

Anno a The Originals még csak egy Spin-Off sorozat volt, amely a Vámpírnaplókban megismert Michaelson család életét hivatott bemutatni, azonban a mai napra már annyira kinőtte a Spin-Off kifejezést, hogy ő maga is kapott egy saját Spin-Offot.
Nem kell mondanom, a The Originals rajongótábora olyan nagy nem volt, mint a Vámpírnaplóké, és nem is húzták a végtelenségig a sorozatot, mint szegény elődjét, de egész szépen felépítették az egészet.


A sorozat a Vámpírnaplók c. sorozat spin-off sorozata. New Orleansban játszódik, a középpontjában pedig a Mikaelson testvérek állnak, másnéven az Eredetiek, akik a legidősebb vámpírok: Klaus, Elijah és Rebekah. A bevezető epizódban kiderült, hogy Hayley a vérfarkaslány terhes Klaus gyermekével. Klausnak le kell győznie egykori pártfogoltját, Marcelt, akié most New Orleans, annak érdekében, hogy ismét övék legyen a város. „Minden királynak szüksége van örökösre” – mondta Klaus, elfogadva gyermekét. 



A sorozat, habár a szerelem minden téren megvolt, abban eltért anyasorozatától, hogy itt nem a románcok és a barátságok voltak a fő támaszpontjai, hanem egy az egyben a család. Miután megismerkedhettünk a Vámpírnaplókban a Mikaelson családdal, és Hayleyvel, aki ugyebár várandós lesz Klaustól, kaptunk egy jó ötletet, hogy tovább vigyük az egész TVD szellemét.
Az eleje elég döcögős és konfliktussal telt, ami nekem annyira nem jött be, viszont a születés, Hayley gyermekáldása, olyan izgalommal töltött el, ami a képernyőhöz láncolt.
Az első évadban megismert kedvenc szereplőim, egyételűen Cami és Davina volt, akik számomra vitték a kedvenc mellékszereplő-főszereplő vonalat. Marcel számomra ingadozó karakter volt. Egyszer kedveltem, sokszor azonban nem bírtam azokat a húzásait, amelyek néha teljesen rossz irányba terelték a sorozatot. Hayley szerethető karakter volt, azonban nem nőtt túlságosan a szívemhez, mégis úgy érzem, ennyi után nem így kellett volna véget vetniük az életének. Nem érdemelte meg ezt a fajta halált, ennyi minden után. Rebekah és Kol csak akkor voltak számomra igazán érdekes szereplők, amikor egy idő után újra meg újra feltűntek, egyébként megint csak az volt velük a bajom, hogy túl sok komplikációt szőttek az amúgy is komplikált történetbe, amivel nem tudom, hogy ti, hogyan vagytok, engem viszont sok esetben nagyon idegesített.


Minden évadnak azonban meg volt a különleges íze, folyamatos változásban volt, és a történet mindig változatos volt, nem maradt meg egy bevált sablonnál. 

Szerettem, hogy egy-két esetben feltűnt néhány OG Vámpírnaplók szereplő, ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy tényleg, ez bizony az eredeti sorozat, mert hajlamos voltam elfeledkezni arról az aprócska tényről, hogy ez nem egy teljesen önálló egyedi sorozat. 

Hope Mikaelson egy olyan karakter volt, aki ugyan végig jelen volt a sorozatban, mégis olyan volt, mintha nem is lett volna. Aztán a negyedik és ötödik évadban végre "megjelent", a dolgok pedig a szokásosnál is bonyolultabbá váltak. A negyedik évados Hope aranyos volt, illett az addig kidolgozott világhoz. Kicsit nekem hirtelen volt viszont, hogy rögtön egy sokkal későbbi Hope-ot látunk az ötödik évadban, azt hiszem, hogy nem voltam eléggé "felkészülve" erre a változásra. Először kicsit túlságosan fura volt nekem, viselkedésileg is nem azt kaptuk, amit az előző évad során megismert kislánytól vártunk volna el. Aztán egész jól megszoktam a színésznőt, elég jól azonosult a többi családtaghoz.

A negyedik évad vége enyhén szólva is brutális volt, abban a tekintetben, hogy a Hollow miatt, egy olyan döntésre kényszerülnek, amely felrúgja az "Always&Forever" ígéretét. Kétség sem fért hozzá, hogy szükségünk van még egy évadra, egy jobb befejezésre. Na, ebből kaptunk egy új évadot, meg egy pocsék véget. Ez a Hollow dolog egész jól meg is oldódott volna, ha nem szúrják el ennyire. Ugyanis itt volt ez az erő. Ott volt a mágiaelszívó ikerpár. Kérdem én. Annyira nagy lehetetlenség lett volna, hogy egy vagy több mágikus tárgyba helyezzék át a Hollow erejét? Ha ezt anno meg tudták oldani a csontokkal? - ha jól emlékszem - akkor most is itt lett volna ez a megoldás. Vagy mi. Legalábbis szerintem. Az meg, hogy a két legkedveltebb szereplőmnek, Elijahnak és Klausnak ilyen silány - oké, család, saját lánya, szeretet, minden- halált adjanak, az számomra kicsit túl sok volt. Mi az, hogy elszáll a széllel a csillogó por az éjszakában? Mi az, hogy Elijah nem vállalja, hogy gondját viseli Klaus lányának? Mi ez a szemeteskukából szedett, összeszedetlen befejezés? Már nem azért, oké, hogy az előző sorozatnak is kinyírták az egyik főszereplőjét, meg ennek is kinyírják egy jó pár főszereplőjét, de nem így! Teljesen logikátlan volt minden ízében.

Hiába volt nagyon jó sorozat, a zárást nagyon elrontották. Klaus semmilyen formában nem kapott szép véget (hiszen se Cami se Caroline nem ön össze, a lányát kénytelen elhagyni, hogy megmentse), Hope meg ott maradt majdnem teljesen egyedül.


Persze kíváncsi vagyok ennek a Spin-Off-jára is, a Legacies-ra, nem tudom, hogy mit várjak tőle, mennyire próbálják elvinni a szálat más stílusirányba. 

You May Also Like

0 megjegyzés