Let's Talk | Az előítéletek, gúnyolódások, sértegetések

Régen volt már Let's Talk poszt, így talán vágjunk is bele.

A mai időkben nagyon elterjedt, főleg a fiatalok körében az előítéletek gyakori használata, a gúnyolódások és sértegetések napi eszközbevétele, akár folyamatosan, és legtöbbször meggondolatlanul. Sokaknak fogalma sincs arról, hogy a másiknak hogy eshetnek a rosszindulatú beszólások, és sértések, valamint, hogy ezekkel a szavakkal nagyobb fájdalmat okoznak, és okozhatnak az emberben, valamint az ember lelkében, mintha csak simán gyomorszájon ütötte volna. Mert míg a fizikai fájdalom egy idő után végelegesen eltűnik, ezek a szavak, és a mentális fájdalom még évek múltán is kísérthet bárkit.

Miért vagyunk előítéletesek?

A kérdésre a válasz nagyon egyszerű. Ez sajnos egy eredendő szokásunk, hogy azokat, akik nem úgy néznek ki, mint mi, akik kicsit eltérnek a szokásostól, vagy éppen nem férnek bele a mi értékrendünkbe, egészen máshogy tekintünk rájuk, legtöbbször félelemmel, ódzkodással, és undorral. Egyszóval, előítélettel. Nem fogok szentet játszani, nyilvánvalóan én is teli vagyok előítéletekkel, ahogy körülöttünk sokan mások is. Sajnos erről tényleg nem tehetünk, ez egy velünk született dolog, viszont az már tényleg a mi döntésünk, hogy ezt az ítéletet kimutatjuk, vagy inkább megpróbáljuk elnyomni magunkban ezt a kis pitiáner érzést.

A gúnyolódások és sértegetések

Sokszor, akik úgy döntenek, hogy gúnyolódnak másokkal vagy sértegetik a másikat, nem gondolnak bele a tetteik következményébe, főleg azért, mert valószínűleg ők még nem éltek át ilyen élményt, vagy egyszerűen olyan önbizalomhiánnyal vagy kisebbségi komplexussal küzdenek, hogy egyszerűen így próbálnak kitűnni a tömegből, vagy így próbálnak bizonyítani másoknak, hogy ők igen is valakik. Pedig a szavak néha tényleg sokkal fájóbbak és sokkal nagyobb erővel rendelkeznek, mint egy egyszerű ütés.
Nem fogok kertelni, én is sértettem már meg embert, volt olyan, amikor szándékosan kigondolt, jól megválogatott sértéseket vágtam az emberek fejéhez, csak azért, mert olyan szinten megbántottak és fájdalmat okoztak, hogy így, ahogy ők is szavakkal, én is szavakkal bántottam őket.
You shouldn’t feel pressure to change yourself. That’s what I did and it ended up doing more damage…Always be strong, and you can overcome it, you really can.
Így belegondolva a dolgokba, és utólag nézve mindent, a szavaknak tényleg hatalmas ereje van, és ha mi ezt rosszul használjuk, csak romboljuk a körülöttünk lévőket és saját magunkat is. Szóval miért nem használjuk a szavakat pozitív dolgokra? Miért nem dicsérünk többet, és miért csak mocskolódni vagyunk képesek? Én azt mondom, vagy legalábbis tanácsolom, hogy ha világmegváltó dolgokra nem is hivatott mindenki, de a pozitív szavainkkal, úgy hiszem, hogy a világot egy kicsivel jobbá tehetjük.

És mit tegyünk azokkal az emberekkel, akik nem hajlandóak csak a negativitásra?

Egyszerűen hagyjuk őket békén, és ne foglalkozzunk velük. Tudom, ezt így mondani könnyű, és vannak olyan aljas emberek, akik mindig a legérzékenyebb pontodra fognak támadni, de amikor ilyen szituációba keveredsz, jusson eszedbe, hogy ezeknek az embereknek valószínűleg nem jutott más, csak a mások sértegetése, ha már a saját életüket. nem tudják kontrollban tartani. Ilyenkor csak gondolj vagy legalábbis próbálj jó dolgokra gondolni, és, hogy neked nincs okod lesüllyedni az ő szintjükre. Legyél a sértegetőid felett mindig egy szinttel ;)

Remélem ezzel a poszttal tudtam nektek egy kicsikét segíteni, vagy jobb kedvre deríteni titeket.
Ne feledjétek, maradjatok erősek és hirtelen már semmi sem lesz olyan nehéz! ;)

Mit gondoltok az előítéletességről?
Ti gyakran vagytok azok?
Kaptatok már olyan durva sértéseket, amiket nehezen tudtatok feldolgozni?


You May Also Like

0 megjegyzés