Filmajánló | Csillagok között

Őszintén, nem túlságosan izgatott a film, még a legelején, aztán egyszerűen csak beszippantott, és szépen lassan de eltöltöttem majd három órát a nézésével.
Egy csapat tudós az űrutazás forradalmian új módját fedezi fel: egy féreglyuk segítségével olyan távolságra is eljuthat ember a csillagok közé, ahova eddig még sosem. A felfedezés fontosságát csak növeli, hogy a Föld haldoklik, és így az emberiségnek sincs nagy jövője ezen a planétán. Most a csillagok között lehetőség nyílik megtalálni a megoldást a bolygószintű problémára. 

Kezdeném talán az információkkal. Egy két és fél órás amerikai-angol-kanadai scifi-kaland-drámáról beszélünk, ami hűha. Mindent amit ígér, azt kapod. Elvarázsol maga a kivitelezés, az ötlet, a sok rafinált és bonyolult csavar, azok, amik a végén majd jól meg is ríkatnak, igen, bizony, nekem egy filmen is sikerült sírnom, nem tudtam mi bajom van. Őszintén imádom az ilyen disztópikákat, amelyek furcsábbnál furcsább jövőket szánnak az emberiségnek, és csak remélni remélhetem, hogy egyszer nekem is sikerül egy ilyet írnom, na de, kezdjük a szereplőkkel. A kedvenc szereplőm egyértelműen Murphy volt, nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mind a felnőtt, mind a gyermek szereplő is tökéletes választás volt, főleg mert Mackenzie Foy :3 Aztán kaptunk még egy szuper női főszereplőt is Anne Hathawayt, akivel egy kis romantikát csempésznek a filmbe, és ott van a jó öreg Matthew is, aki alakít egy jót. Szóval a Nolanoknak sikerült összehoznia egy jó kis szereplő gárdát.
Innentől Spoiler veszélybe kerülhetünk a por mellett, szóval úgy olvassa bárki is. Miután a por elpusztította a föld nagy részét egy furcsa modern, de mégis visszamaradott, régi világot kapunk, ami éhséghiánnyal küzd. Látszólag mindenki elfogadta a helyzetet, senki nem akar semmit tenni ez ellen. Ám a mi kis főszereplőnk rábukkan a NASA titkos kis helyére, amit a lányával és annak "szellemével" fejtenek meg. Itt  pedig kezdetét veszi az igazi kaland. A férfi, lánya akaratának ellenére is elvállalja az évtizedekig tartó űrutazást, hogy egy új galaxisba kerülve, új, az emberek számára élhető bolygót találjanak. Már vannak is eredmények, már csak el kell menni oda megvizsgálni őket, különben a világnak és az emberiségnek oda a megnövekedett por mennyiség miatt. De a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy tervezik, jó néhány gikszer kerül a gépezetbe, végül pedig a férfi egy feketelyukban, majd egy számunkra felfoghatatlan dimenzióba kerül, így megmentve az emberiség egy részét, és fény derített egy titokra. Hogy ő volt a lánya szelleme. A végén kapunk egy kis megható találkozást, mikor Murphy már öreg, és el kell mondjam, ez a történet nagyon elnyerte a tetszésemet. Tele volt tök jó csavarokkal, szívbemarkoló mozdulatokkal, és hihetetlenül kreatív világ elmélettel és teóriával, amik engem teljesen lenyűgöztek. Tényleg megéri az idejét, ha tehetném, kötelezővé tenném a megnézését.



You May Also Like

0 megjegyzés