Az a három nap ami mindenkinek mást jelent | November 1.


Bár már elmúltak az ünnepek, befejezetlenül mégsem szeretném hagyni a megkezdett topikot ezért a hét végére felkerül ez és az utolsó rész is. 
Miután megtudtuk, hogy kinek mit jelent az október 31-e, itt az ideje, hogy megtudjuk mi is valójában november elseje

November 1.

Sokan keverik a mindszenteket a hallottak napjával, ezért most szeretném leszögezni, november elseje, na az a mindenszentek napja, ezen kívül pedig más, számunkra nem olyan fontos eseményeknek is a hordozója.

A veganizmus világnapja 

Talán ti is hallottátok már azt a szót, hogy vegán. Nem, nem vegetáriánus, az egészen más. A vegán az az ember, aki semmilyen állati eredetű terméket nem fogyaszt, gondolok itt a tejre, tojásra, mézre és társaira. 1994 óta november elseje tehát a veganizmus világnapja is.
Egy kis vegán kaja - nektek bejön?


Ezen kívül a forradalom napja Algériában, Szlovákiában pedig az emlékezés napja.

Mindenszentek

Az üdvözölt lelkek mindennapja, ilyenkor szokás az, hogy családdal felkerekedünk, veszünk egy halom mécsest, virágot meg koszorút, és kiballagunk a temetőkbe, rendbe rakjuk elhunyt rokonaink sírját, kicsit kicicomázzuk őket, ott állunk még pár percet az általában dermesztő hidegben, majd mintha mi sem történt volna, hazamegyünk. Tudom, a fogalmazásom elég nyersnek tűnik, habár szerintem röviden összefoglalva erről szól a mindenszentek. Alapból, szerintem sokaknak fogalmuk sincs arról, hogy elméletileg nem minden hívőnek kellene ezt tennie, hiszen a reformátusok, akik elvből elutasítják a szentek létezését, azoknak úgymond ki sem kellene járni a temetőbe ilyenkor, de ez is, úgy látszik. mint minden más, kezd egyöntetű összeolvadt szokássá válni, amit mindenki csinál, mert előttünk is csinálták.


Nos, november elsejéről ennyit, majd valamikor a hét vége felé többet tudhattok meg november másodikáról is, tisztázzuk a félreértéseket, és miegymás
.

Ti mit csináltatok november elsején? 
Nálatok hogy zajlik le ez az egész? 
Mi a véleményetek a vegán életmódról?




You May Also Like

0 megjegyzés