Filmajánló | Meztelen mennyország

Újabb filmajánló, ezúttal kicsit komolyabb filmről szeretnék írni, igaz, ez sem olyan túl komoly, de jóval több mondanivalója van, mint az eddigieknek. 
SPOILER!

John Groberg fülig szerelemes Jane-be, ám tanulmányai elvégzése után az egzotikus Tonga-szigetre kell utaznia. Misszionáriusként a mormon hitre tanítja a bennszülötteket. Miközben Groberg szembetalálja magát a primitív élet nehézségeivel, igyekszik minél többet megtudni a törzsi hagyományokról, a kulturális szokásokról. Viselkedésével, munkájával kivívja a helyiek megbecsülését és szeretetét. A távolság persze Jeanhoz fűződő szerelmét is próbára teszi. 

Egy kihívás miatt néztem meg a filmet. Őszintén, nem túl nagy lelkesedéssel vágtam bele ebbe a filmbe, a kihívások valahogy mindig elveszik a kedvemet egy-egy film megnézéstől, és a fülszöveg sem jött be annyira, de az embernek tágítania kell a horizontját. A film igaz történet alapján készült, ami szép dolog, a hittérítésről és missziókról szól, egy fiatalember boldogulásáról, egy teljesen idegen kultúrában. Persze rögös az a három év, amit ott tölt, az ott élők nem igen fogadják túl szívélyesen, az oda is meglehetősen nehéz volt, és ne is beszéljünk azokról a katasztrófákról, amik ott érik szegény főszereplőnket. De ő nem adja fel, hamarosan megtanulja az ottani nyelvet, és elkezd tevékenykedni, nem szegi le semmi sem a kedvét, még az sem, amikor az ottani lelkész megtiltja a lakóknak, hogy meghallgassák. Végül sok minden dolog árán, belopja magát a falu lakóinak a szívébe, amikor is táviratot kap, hogy a missziója véget ér. A film magában nagyon szép volt, soha nem hittem volna hogy megnézek magamtól egy úgymond vallási filmet, de a színészek nagyon jól szerepeltek, igazán elhittem, hogy ők tényleg ott élnek. Aki szeretne látni egy kicsit elgondolkodtatóbb filmet, vagy csak érdekli a téma, annak ajánlom, egyébként egy egyszer nézhető film az én véleményem szerint, inkább vallás órákra való.

You May Also Like

0 megjegyzés