Filmajánló | Szerelem kölcsönbe

Egy kis filmajánlóval érkeztem hozzátok. Még friss élmény, még tudom miről szól a sztori, ezért úgy gondoltam elmesélem a filmmel kapcsolatos érzéseim gondolataim, és hátha kedvetek lesz hozzá, nektek is megnézni!


Rachel (Ginnifer Goodwin) tehetséges ügyvédnő egy menő New York-i irodában, nagylelkű és hűséges barát, és legnagyobb bánatára még mindig szingli amire legjobb barátnője, a jegyben járó Darcy (Kate Hudson) előszeretettel emlékezteti. De a harmincadik születésnapi buliját követően Rachel, a javíthatatlan jó kislány váratlanul Dex (Colin Egglesfield) karjaiban köt ki, akibe a jogi egyetem óta szerelmes és aki történetesen Darcy vőlegénye. A Darcy esküvőjét megelőző hetekben egyre jobban összekuszálódnak a szálak, Rachel pedig lehetetlen helyzetben találja magát: döntenie kell a Darcyhoz fűződő barátsága és élete nagy szerelme között.
Úgy vágtam neki a filmnek, hogy tök kíváncsi vagyok, már fel volt írva a listámra, mondom megint nézek egy jó kis csajos filmet, amit ha úgy adódik bármikor ajánlanék valakinek, vagy csak unalmamban újra megnézném. Aha, hát nem. Ez az egész egy kitekert szerelmi hatszög eléggé unalmas volt, a közepén eléggé kacifántos, a vége pedig túl befejezetlen. Rachel túl jó kislány, mindent eltűr, fülét se mozdítja, ha éppen elorozza előle legjobb barátnője Darcy, állandó jelleggel a reflektortfényt, még Rachel harmincadik születésnapi partiján is. Ekkor kezdődik a bonyodalom, hogy Darcy vőlegénye, Dex egyéjszakás kalandba keveredik Rachelbe, aki az egyetem óta bele van zúgva Dex-be. Persze ott van Ethan is, aki amúgy odavan Rachelért, de szegényke vak és nem veszi észre magát, meg az Ethanra hajtó nő is, aki miatt Ethan melegnek adja ki magát. Dex olyan mint valami hal. Zajlanak az események, aminek ő is részese, de fogalma sincs, hogy mégis mi van, akár egy elveszett kiskutya. Persze a végén mindenki hazugsága kiderül, lefújják az esküvőt, Darcy is megcsalja Dex-t, sőt még terhes is lesz, Dex végre nőt választ magának, Rachel pedig marad olyan, amilyen volt. Nyámnyila.
A színészek jók voltak, de a karaktereik valami borzalmasak, talán Ethan volt az egyetlen karakter, aki nem volt teljesen elcseszve. Rachel nem nőhöz méltóan viselkedett, éveken keresztül hagyta, hogy átgázoljanak rajta, ennek ellenére mégis mindig kedves volt, segítőkész, és úgy tűnt, lelkileg semmi baja. Márpedig ilyen nő nem létezik! Persze amúgy Dex sem volt a helyzet magaslatán, félt elmondani a véleményét, szembeszállni jövendőbeli feleségével, és egy épeszű döntést sem tudott hozni. Darcy volt az ultimate, az I don't care girl, akinek minden összejön, mert ő úgy király, ahogy van. Na ilyen ő sem létezik, mindenkinek vannak mély pontjai, és még a leggazdagabb lotyóknak is meg kell dolgozniuk dolgokért, de Darcy konkrétan nem csinált semmit, csak félretolt. Nem csoda, hogy minden komment lehúzta a filmet, én 5 pontnál többet nem igazán adnék rá, pedig én minden filmről jó véleményt mondok.




You May Also Like

0 megjegyzés